strona główna Media Kwas ursolowy, składnik m.in. skórki jabłek, pomaga w stwardnieniu rozsianym

Znajdź wiadomości na wybrany temat

Szukaj w wątkach

Słowa kluczowe:






Kwas ursolowy, składnik m.in. skórki jabłek, pomaga w stwardnieniu rozsianym
2020-04-07 13:47:27 | KopalniaWiedzy.pl | Nauka

Kwas ursolowy, który występuje m.in. w skórce jabłek, w żurawinie czy w ziołach, np. szałwii lekarskiej, zatrzymuje uszkodzenia i wspiera procesy naprawy w stwardnieniu rozsianym (SR). Działa więc zarówno immunomodulująco, jak i neuroregeneracyjnie.

28.03  
28.03  
28.03  
28.03  
27.03  
27.03  
27.03  
26.03  
Nauka »
29.03  
29.03  
29.03  
29.03  
29.03  
29.03  
29.03  
29.03  
Więcej »
Polecamy Oferty pracy