strona główna Media Więcej dwutlenku węgla obniża wartości odżywcze zbóż

Znajdź wiadomości na wybrany temat

Szukaj w wątkach

Słowa kluczowe:






Więcej dwutlenku węgla obniża wartości odżywcze zbóż
2019-03-21 13:23:59 | KopalniaWiedzy.pl | Nauka

Naukowcy z Północnowschodniego Instytutu Geografii i Agroekologii Chińskiej Akademii Nauk przeprowadzili badania wpływu dwutlenku węgla na plony i jakość zbóż. Okazuje się, co potwierdzają wcześniejsze badania, że zwiększenie koncentracji CO2 w atmosferze do pewnego stopnia zwiększa plony, jednak prowadzi do spadku ilości składników odżywczych w roślinach.

18.04  
18.04  
18.04  
17.04  
16.04  
16.04  
16.04  
16.04  
Nauka »
19.04  
19.04  
19.04  
19.04  
19.04  
19.04  
19.04  
18.04  
Więcej »
Polecamy Oferty pracy